понеділок, 27 квітня 2020 р.

Руханки для дітей


Лечебная физкультура для детей - Вирилис

Ранкова руханка – навіщо вона дитині

Кожній дитині для розвитку та доброго самопочуття потрібно щодня понад годину активно рухатись – такі рекомендації ВООЗ. З огляду на тритижневий карантин, фізичні вправи ще потрібніші – як дітям, так і дорослим.

НАВІЩО РОБИТИ РУХАНКУ ВДОМА

Під час уроків кілька хвилин руханки допомагають дітям зняти напруження, розслабитись, перемкнути увагу, підняти настрій. Але руханка у школі, переважно, є більше грою, яка розважає, відволікає, але не дає потрібного навантаження для тіла.
Удома є більше часу та простору, щоб розім’ятись. У звичній обстановці дитина не буде соромитись робити, що їй хочеться, – потягуватись, присідати чи стрибати. А під час карантину фізичні вправи тим паче мають стати сімейною звичкою.

ЧОМУ САМЕ ЗРАНКУ

Насамперед, ранкова руханка дозволяє остаточно прокинутись, розім’яти м’язи, доставити порцію кисню до всіх клітин тіла – тому після неї таке приємне відчуття включеності в день. Заряд енергії допоможе почати день на позитиві, що особливо цінно, коли надворі похмура погода або, як зараз, немає можливості надовго вийти на вулицю.
Також щоденна рухова активність – це запорука не лише фізичного, але й психологічного здоров’я:
  •      знижує дратівливість і тривожність;
  •      додає впевненості в собі;
  •      сприяє соціальній інтеграції у суспільстві.
Якщо дитина недостатньо рухається, у неї може розвинутись гіподинамія. Цю хворобу ще називають “хворобою цивілізації”. У разі гіподинамії погіршуються кровообіг, дихання, травлення, знижується м’язова сила. Страждають й інші функції організму: гіршають пам’ять, увага, знижується розумова і фізична працездатність. Імунітет знижується, дитина частіше хворіє.
 ЯК ПОКИНУТИ ТЕПЛУ КОВДРУ І ЩОСЬ РОБИТИ

Якщо дорослим так не хочеться вилазити з теплого ліжка, то чому це має бути приємно дітям? Є ідея – почати руханку просто в ліжку. Потягування – чудовий старт. Вони будуть початком розминки, допоможуть “прокинутись” м’язам. Надалі можна перейти до розтяжок, неінтенсивних рухів шиєю, руками, стегнами, ногами, присіданнями.
Ранкова руханка – не про спортивні рекорди, а про комфортне прокидання, гарний настрій та тонус організму протягом дня.

Далі добірка цікавих руханок/фізкультхвилинок на будь-який смак і вік, для найменших і для старших, як можливість покращити настрій і самопочуття. Поєднуємо корисне з приємним і виконуємо разом усією сім'єю.


Немає коментарів:

Дописати коментар